Atletske staze

Atletska staza u Kninu

Zaključak o sufinanciranju izgradnje atletske staze u Kninu donijela je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. kolovoza 2017. godine te će njezinu izgradnju Središnji državni ured za šport sufinancirati u iznosu od 1.500.000,00 kuna. Sporazum o sufinanciranju projekta izgradnje atletske staze u Kninu u 2018. godini potpisali su državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić i gradonačelnik Knina dr.sc. Marko Jelić. 

Troškovi izgradnje cijele atletske staze iznose 1.770.597,81 kuna, a Grad Knin je u svom proračunu osigurao 270.597,81 kuna.

Projektom je predviđena atletska staza dužine 400 metara sa četiri trake i staza na 100 metara sa 6 traka te cjelokupna oprema za discipline - skok u dalj, skok u vis, skok s motkom, staza s preponama - jama s vodom, bacanje diska i kladiva, bacanje koplja i bacanje kugle - a s potpisom Sporazuma započela je realizacija cijelog projekta.

Sufinanciranjem izgradnje ove atletske staze Vlada Republike Hrvatske još jednom je pokazala kako je ulaganje u šport i športsku infrastrukturu jedna od stvari o kojima se sustavno želi brinuti.

Atletska staza u Karlovcu

Središnji državni ured za šport i Grad Karlovac 22. siječnja 2019. godine u Karlovcu su potpisali Sporazum o financiranju projekta izgradnje atletske staze u 2019. godini.

Središnji državni ured za šport u financiranju izgradnje atletske staze u Karlovcu sudjeluje u stopostotnom iznosu od 3.559.750,00 kuna. Projekt atletske staze sadržavat će rekonstrukciju osam traka sa svim pripadajućim borilištima.

Sporazum su potpisali zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija u ime Središnjeg državnog ureda za šport te gradonačelnik Karlovca Damir Mandić u ime Grada Karlovca.

Sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske, Središnji državni ured za šport financira izgradnju atletske staze u Karlovcu kako bi ovaj športski grad dobio primjerene uvjete i za kraljicu športova. Želimo svima omogućiti jednake uvjete za bavljenje športom i ovo su samo neki od koraka koje činimo u ostvarenju tog cilja.