Jadranka: S EBRD-om pismo namjere o projektu ulaganja u Jadranka Hotele

Slika /arhiva/ebrd_logo.jpg

Hotelska tvrtka Jadranka iz Malog Lošinja danas je preko Zagrebačke burze izvijestila da je sredinom prošlog tjedna potpisala pismo namjere sa Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u pogledu projekta kapitalnog ulaganja od strane EBRD-a u Jadranka Hotele.

Ukupni troškovi projekta procjenjuju se na 75,3 milijuna eura od čega se očekuje direktno financiranje od strane EBRD-a u iznosu od 24,4 milijuna eura.

Jadranka Hoteli je društvo u stopostotnom vlasništvu Jadranke i ima u vlasništvu i upravlja portfeljem od 10 hotela i vila na otoku Mali Lošinj.

Predloženi projekt se sastoji od kapitalnog ulaganja u društvo Jadranka Hoteli i transakcija je prvenstveno namijenjena financiranju i obnovi postojećeg portfelja hotela u vlasništvu Jadranka, a radi postizanja međunarodnog standarda 3 do 4 zvjezdice za postojeće hotele.

Pod uvjetom ispunjenja obveza strana predviđenih Pismom namjere, potpisivanje financijskih ugovora očekuje se u prosincu ove godine, a isplata u prosincu ove ili siječnju iduće godine, navode iz Jadranke.

(Hina)



Pisane vijesti