Hrvatska sudjelovala na Glavnoj skupštini UNWTO

Slika /arhiva/unwto-logotip.jpg

Hrvatska je sudjelovala na XVII. zasjedanju Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u Cartageni de Indias (Kolumbija), od 22. do 29. studenoga ove godine.

Tijekom zasjedanja, predstavnica Hrvatske sudjelovala je u radu Izvršnog vijeća UNWTO-a, pri čemu su prihvaćeni i neki prijedlozi Hrvatske o načinu postavljanja/izbora zamjenika Glavnog tajnika UNWTO-a.

Hrvatska je ranije, tijekom svog dvogodišnjeg mandata, predsjedala sastankom regionalne Komisije za Europu, na kojemu su izabrani predstavnici Regije u tijela i odbore UNWTO-a, a također i Radnom skupinom za izradu studije o mogućnosti izrade pravnih dokumena za olakšavanje turističkih putovanja.

Novi predsjedatelj Komisije za Europu  je Cipar, a Hrvatska  će, zajedno s Grčkom, predstavljati Regiju u Odboru za održivi razvoj turizma. Članovi Komisije za Europu zahvalili su Hrvatskoj na kvalitetnom predsjedanju Komisijom, tijekom koje su uvedene i neke novosti u radu predsjedatelja.

Kao predsjedatelj Radne skupine za olakšavanje putovanja, predstavnica Hrvatske izvijestila je, na ministarskom dijelu zasjedanja Glavne skupštine, o tijeku njezina rada te predložila daljnje aktivnosti i moguće instrumente za olakšavanje turističkih putovanja.  Radna je skupina predložila da svoj mandat završi za dvije godine, do sljedećeg zasjedanja Glavne skupštine koje će se održati u glavnom gradu Kazahstana, Astani, u rujnu 2009. godine.



Pisane vijesti