Veljko Ostojić novi čelnik Riviere Poreč

Slika /arhiva/porec1.jpg

Od 1. siječnja 2008. godine čelno mjesto Riviere Poreč, najveće turističke tvrtke koja posluje unutar grupacije Valamar, preuzet će Veljko Ostojić, dosadašnji direktor tvrtke Brijuni rivijera, dok dugogodišnji čelnik Riviere Franco Palma odlazi u mirovinu te će postati predsjednik Nadzornog odbora, priopćeno je danas iz grupacije Valamar.

Prelazak Veljka Ostojića u Rivieru dogodio se u trenutku kada je, nakon dugogodišnje pripreme, počela operativna realizacija projekta Brijuni rivijera u kojoj je bio direktor. Kako je rekao, sve strateške odrednice tog projekta definirane su, izrađeni su i usvojeni dokumenti koji budućnost tog područja definiraju s globalnog prostorno-planskog te tržišnog aspekta. Definiran je i financijski model valorizacije pojedinih lokacija na priobalju te financiranja investicije obnove i izgradnje komercijalnih objekata na otočju Brijuni.

„Kao što je poznato, praktički je završena prva faza natječajnog postupka za odabir investitora za pojedine lokacije na priobalju te slijedi, usudio bih se reći, tehnički dio posla završetka natječaja. Moja je ocjena da je odrađen najvažniji dio posla te da je realizacija projekta samo pitanje vremena. Osobno sam zadovoljan onim što je učinjeno, iako smatram da je ukupan dosadašnji tijek projekta, zbog niza faktora koji nisu profesionalno-stručne naravi, bio prespor“, kazao je Ostojić.

Također je naglasio da njegovim prelaskom u Rivieru ne prestaje njegova aktivnost u javnom sektoru. Član je Poglavarstva Istarske županije, predsjednik Turističke zajednice Istre te član Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice.

Franco Palma odlazi u zasluženu mirovinu nakon 37 godina rada u Rivieri, od čega je 22 godine bio na njenom čelu. Ujedno je godinama obnašao dužnost predsjednika predsjedništva i izvršnog odbora u Hrvatskoj udruzi hotelijera i restoratera.



Pisane vijesti