U Parizu održan sastanak o cvijeću, turizmu i kulturi

Slika /arhiva/mak.jpg
Europsko udruženje za cvijeće i krajobraz (AEFP) sa sjedištem u Bruxellesu, održalo je u četvrtak i petak u Parizu glavnu Skupštinu i sjednicu međunarodnog žirija AEFP/Entente Florale Europe na kojima su Split i Novi Vinodolski službeno nominirani za " Zlatni cvijet Europe - Entente Florale Europe '2008"., priopćeno je iz hrvatskog veleposlanstva u Parizu.

Sastanku o održivom razvoju, cvijeću, turizmu i kulturi, održano pod zajedničkim nazivom "S cvijećem u zajedničku Europu", nazočili su predstavnici EU i resornih ministarstava iz više zemalja članica asocijacije AEFP/EFE te voditelji i članovi žirija 12 zemalja članica AEFP (Austrija, Belgija, Češka, Hrvatska, Francuska, Italija, Irska, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija), navodi se u priopćenju.

Predsjednici Središnjih odbora zemalja članica udruženja predstavili su svoje gradove i mjesta kandidate, pa je to učinio i predsjednik AEFP/Entente Florale Europe za Hrvatsku Vojko Pleština, predstavivši Split u kategoriji gradova i Novi Vinodolski u kategoriji mjesta. Upravo je prezentacija KEA/EFE-CRO (Krajobrazna Europska Asocijacija Hrvatske) sa sjajnim promotivnim materijalima koje je pripremila zajedno sa Turističkim zajednicama Splita i Novog Vinodolskog ocijenjena najkvalitetnijom u Parizu, napominje se u priopćenju.

Predsjednik udruženja Luke GRIFFIN obznanio je imena 12 gradova i 12 mjesta, među kojima i Split i Novi Vinodolski, koji su službeno nominirani za " Zlatni cvijet Europe - Entente Florale Europe '2008".

Usvojen je program rada međunarodnog žirija Entente Florale Europe, koji će od 16. lipnja do 10. kolovoza obići svih dvanaest europskih zemalja i ocijeniti nominirane gradove i mjesta. U Splitu će boraviti 18. i 19. lipnja, a u Novom Vinodolskom 19. i 20. lipnja 2008.

Glavna Skupština AEFP/EFE potvrdila je Hrvatsku za zemlju domaćina završne svečanosti Entente Florale Europe '2008. koja će se održati od 17. do 21. rujna 2008 u Splitu, stoji na kraju priopćenja.

 (informacije:Hina)



Pisane vijesti