Predstavljanje hrvatskog turizma u Hamburgu i Bruxellesu

Slika /arhiva/hamburg.jpg

Hrvatska turistička ponuda ovog se tjedna predstavlja na dva međunarodna sajma u Europi - "Reisen" u Hamburgu, gdje je Hrvatska i zemlja partner, te u Bruxellesu na sajmu "Salon des Vacances".

Na ovogodišnjem hamburškom sajmu turizma i kampinga, koji se održava od 6. do 10. veljače, nastupa oko tisuću izlagača iz 80 zemalja svijeta, među kojima i Hrvatska.

Nositelj hrvatskog nastupa je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), čiji će predstavnici prvog dana sajma održati i konferenciju za medije.

U sklopu nastupa na tom sajmu predviđena je poslovna radionica hrvatskih i njemačkih agencija (7. veljače), a s obzirom da je Hrvatska zemlja-partner tijekom sajma na glavnoj će pozornici više puta biti izveden hrvatski kulturno-zabavni program.

Iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da je Hrvatska sve češće odredište za odmor njemačkih turista s hamburškog područja te da je od svega nekoliko tisuća broj gostiju iz te regije u zadnjih pet godina narastao na više od 30 tisuća.

Većina gostiju iz Hamburga u Hrvatsku dolazi zrakoplovima, čemu su zadnjih godina pogodovali i niskotarifni prijevoznici te charter letovi Croatia Airlinesa Hamburg-Split u ljetnim mjesecima.

Međunarodni turistički sajam "Salon des Vacances" u Bruxellesu se održava od 7. do 11. veljače, a osim HTZ-a na hrvatskom će se štandu predstaviti tvrtke Arenaturist iz Pule te Kamp Straško s Paga.

(informacije: Hina)


 



Pisane vijesti