Seminar o obrazovanju za ruralni turizam

Slika /arhiva/VirovitickoPodravska_logo1.jpg

Na ergeli Poljoprivredne zadruge Višnjica kod Slatine danas je započeo trodnevni seminar "Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam" na kojem sudjeluje pedesetak gospodarstvenika i vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstvenika, te predstavnika lokalne zajednice iz Slavonije i Baranje.

Organizatori seminara na kojem će predavati ugledni hrvatski stručnjaci su Hrvatski farmer d.d., Virovitičko - podravska županija i Klub članova "Selo".

"U Virovitičko-podravskoj županiji ministarstvo je plasiralo pet namjenskih kredita za razvoj turizma kroz gospodarstvo, ali, na žalost, nije iskazana niti jedna potreba za kreditiranje seljačkog domaćinstva. Ruralni turizam je jedna od ključnih odrednica u projektu revitalizacije hrvatskog sela i stoga je njegovom razvoju potrebno posebno posvetiti pažnju pa vjerujem da će nova kreditna linija u ovoj godini naići na veće zanimanje seljačkih gospodarstava", rekla je Vesna Rajković, načelnica iz Ministarstva turizma.

Istaknula je da Hrvatska mora razvijati ruralni turizam i njegove posebne oblike poput turizma na seljačkim gospodarstvima kako bi se moglo konkurirati europskim zemljama.

Govorilo se i o Nacionalnom programu ruralnog turizma, koji će se uskoro prezentirati nadležnim ministarstvima i Vladi RH. Autori nacionalnog programa ruralnog turizma su Hrvatski farmer d.d., Ruralis - konzorcij agroturizma i ruralnog turizma Istre i Klub članova "Selo".

Seminar je otvorio zamjenik župana Virovitičko - podravske županije Zvonimir Šimić

U posljednje dvije godine održano je osam trodnevnih seminara u šest županija, a nakon Virovitičko - podravske županije seminar će biti održan u Ličko - senjskoj županiji.

(informacije: Hina)

 



Pisane vijesti