Otvoren 5. Sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma

Slika /arhiva/salori-2008.jpg

Na sajamskom prostoru na Pampasu u Osijeku danas je otvoren 5. Sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma "Salori 2008" na kojem sudjeluje 160 izlagača lovne i ribolovne opreme iz cijele Hrvatske. Otvarajući Sajam, pomoćnik ministra turizma Robert Pende istaknuo je kako upravo ova regija ima najveći broj lovišta, brojne lovačke i ribolovne udruge, što je sve preduvjet razvoja kontinentalnog turizma.

Na sajamskom prostoru na Pampasu u Osijeku danas je otvoren 5. Sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma "Salori 2008" na kojem sudjeluje 160 izlagača lovne i ribolovne opreme iz cijele Hrvatske.

Otvarajući Sajam, pomoćnik ministra turizma Robert Pende istaknuo je kako upravo ova regija ima najveći broj lovišta, brojne lovačke i ribolovne udruge, što je sve preduvjet razvoja kontinentalnog turizma.

Uz turizma ide i poljoprivreda koja je također u Slavoniji i Baranji najvažnija gospodarska grana, kazao je Pende istaknuvši kako će hrvatska država financijski pomagati razvoj kontinentalnog turizma.

Ravnateljica tvrtke Osječki sajam d.o.o. Andrea Mandić navela je kako je osječki Sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma postala najjača sajamska manifestacija toga tipa u Hrvatskoj. Prošlogodišnji "Salori" strukovne su organizacije i udruge iz tih djelatnosti proglasili najboljim sajmom lova i ribolova u Hrvatskoj.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo rekao je kako je ta županija odavno prepoznala značaj prirodnog bogatstva i ljepote te da je samo za ovu godinu osigurala pet milijuna kuna za razvoj lovstva i športskog ribolova. Od države također očekuje i značajna financijska sredstva, ali i ostalu potporu u razvoju kontinentalnog turizma, kazao je župan Bubalo.

U četiri dana sajamske manifestacije održat će se niz događanja i okruglih stolova s temama lova i ribolova, a bit će predstavljena i bogata slavonsko-baranjska gastro ponuda.

Pokrovitelji Sajma lova, ribolova i kontinentalnog turizma su Ministarstvo turizma, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a organizatori uz tvrtku Osječki sajam d.o.o. su Hrvatski lovački savez i Hrvatski športski ribolovni savez. (Hina/FaH)



Pisane vijesti