Hrvatski Klub članova „Selo“ u članstvu Europske federacije ruralnog i seoskog turizma

Slika /arhiva/klub-selo1.jpg

Udruga Klub članova „SELO“ postala je član Europske federacije ruralnog i seoskog turizma (EuroGites), međunarodne asocijacije koja okuplja 30-ak profesionalnih udruga za ruralni i seoski turizam iz više od 25 europskih zemalja.

Na Generalnoj skupštini organizacije EuroGites, koja se ove godine održava od 30. i 31. svibnja na farmi "Mulej" u blizini slovenskog jezera Bled, predstavnici Kluba članova «SELO» svečano su potpisali pristupnicu u tu cijenjenu europsku organizaciju. Potpisivanje je uslijedilo nakon predstavljanja Kluba i izglasavanja članstva od strane ostalih članica EuroGites-a.

Članstvom u ovoj profesionalnoj međunarodnoj asocijaciji Hrvatska je dobila izvrsnu priliku za razmjenu znanja i iskustava o ruralnom turizmu sa ostalim članicama koje uglavnom dolaze iz zemalja Europske unije.

Razvoj ruralnog turizma Hrvatskoj pruža veliku priliku da se što bolje pozicionira na svjetskoj karti najpoželjnijih turističkih odredišta, stoga članstvo u ovako cijenjenoj međunarodnoj asocijaciji možemo promatrati kao veliku dobit za cijelu turističku ponudu, ali i način da postanemo što prepoznatljiviji kao turistička destinacija ", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Kluba članova „Selo“ Stjepan Cukor na Generalnoj skupštini u Sloveniji.

Nakon što su u travnju ove godine, na inicijativu Hrvatskog farmera d.d., konzorcija agroturizma i ruralnog turizma Istre „Ruralis“ te Kluba članova „SELO“ brojne hrvatske županije, gradovi, općine i institucije potpisale Deklaraciju o ruralnom turizmu, ulazak u Europsku federaciju ruralnog i seoskog turizma je 'nova stepenica' u razvoju i promociji hrvatskih ruralnih krajeva. 



Pisane vijesti