VITEŠKI TURNIR U GORNJOJ STUBICI

Slika /arhiva/080613-vitez-s.jpg

Muzeji Hrvatskog zagorja – Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije organiziraju „Viteški turnir“ koji oživljava epizode iz života ovoga kraja u kasnom Srednjem vijeku, a održat će se u okolici dvorca Oršić i kod spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, u subotu 14. lipnja od 14,30 sati.

Viteški turnir, povijesno je događanje koje posjetiteljima pruža priliku aktivnog sudjelovanja u oživljenim epizodama iz života Hrvatskog zagorja, a događanja su vremenski smještena u razdoblje neposredno prije velike Seljačke bune, dok je središnje zbivanje inscenirano natjecanje vitezova na konjima.

Manifestacija namijenjena jednako školskom, izletničkom i obiteljskom turizmu, kao i turizmu posebnih interesa i korporativnom turizmu, ima za cilj promovirati i istaknuti specifičnu turističku ponudu Hrvatskog zagorja.

Projekt „oživljene povijesti” stubičkog kraja u cjelodnevnom zbivanju obuhvaća i niz drugih kulturnih i turističkih sadržaja s ciljem upoznavanja posjetitelja sa životom i običajima kasnoga srednjovjekovlja.  

VITEŠKI TURNIR - program



Najave