U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA 200 KUHARA NA KUHARSKOM KONGRESU

Slika /arhiva/hks.jpg

U Varaždinskim Toplicama danas je počeo dvodnevni II. kongres Hrvatskog kuharskog saveza, koji je okupio više od dvjesto kuhara iz cijele Hrvatske, doznaje se iz Hrvatskog kuharskog saveza (HKS).

Kongres se održava u Hotelu Minerva pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a osim skupštine Saveza tijekom kongresa održat će se i nekoliko tematskih radionica i prezentacija o hrvatskoj kulinarskoj baštini, te školovanju kadrova.

Uz to će HKS petorici kuhara dodijeliti nagrade za životno djelo kao priznanje za njihov dugogodišnji rad na razvoju i promociji kuharske struke.

Središnji događaj kongresa održat će se 17. lipnja predstavljanjem knjige "Hrvatska kulinarska baština", koja sadrži 50 tradicijskih i autohtonih hrvatskih jela u odabiru i obradi županijskih udruga kuhara. Predstavljanje knjige pratit će i revija jela hrvatske kulinarske baštine odnosno tradicijske kuhinje. (Hina)  



Najave