Sabor: Seoski turizam uklopiti u sveukupan razvoj turizma i gospodarstva

Slika /arhiva/hr-sabor1.jpg

Seoski turizam potrebno je uklopiti u sveukupan razvoj hrvatskog turizma i gospodarstva, zaključeno je na zajedničkoj tematskoj sjednici triju saborskih odbora - za razvoj i obnovu, za turizam te poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj, priopćeno je danas iz Hrvatskog sabora. Na tematskoj sjednici "Aktualno stanje, mogućnosti i pretpostavke razvoja ruralnog turizma u Hrvatskoj sa smjernicama toga razvoja" govorilo se o stanju, teškoćama u razvoju i budućnosti seoskog turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na različite uvjete, poput normativnih, obrazovnih, organizacijskih, razvojnih, novčanih i promidžbenih. Sudionici su zaključili da je seoski turizam bitan čimbenik u očuvanju identiteta, tradicije i običaja seoskog područja. Ta djelatnost štiti okoliš, jača autohtonu tradicijsku i ekološku proizvodnju i pomaže razvoju tih krajeva na osnovi održivog razvoja, navodi se u priopćenju.

Seoski turizam potrebno je uklopiti u sveukupan razvoj hrvatskog turizma i gospodarstva, zaključeno je na zajedničkoj tematskoj sjednici triju saborskih odbora - za razvoj i obnovu, za turizam te poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj, priopćeno je danas iz Hrvatskog sabora.

Na tematskoj sjednici "Aktualno stanje, mogućnosti i pretpostavke razvoja ruralnog turizma u Hrvatskoj sa smjernicama toga razvoja" govorilo se o stanju, teškoćama u razvoju i budućnosti seoskog turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na različite uvjete, poput normativnih, obrazovnih, organizacijskih, razvojnih, novčanih i promidžbenih.

Sudionici su zaključili da je seoski turizam bitan čimbenik u očuvanju identiteta, tradicije i običaja seoskog područja. Ta djelatnost štiti okoliš, jača autohtonu tradicijsku i ekološku proizvodnju i pomaže razvoju tih krajeva na osnovi održivog razvoja, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je 14 hrvatskih županija, brojne jedinice lokalne samouprave te različite ustanove nedavno potpisale Deklaraciju o ruralnom razvoju. (Hina)


Pisane vijesti