Ministar turizma na svečanom otvorenju obiteljskog hotela Villa Cittar

Slika /arhiva/NOVIGRAD, 19.srpnja 2008;08.07.19citt0.jpg

Ministar turizma Damir Bajs danas je u Novigradu svečano otvorio obiteljski hotel Villa Cittar.
Svečanosti su nazočili župan Istarske županije Ivan Jakovčić, pročelnik Odjela za turizam županije Denis Ivošević, gradonačelnik grada Novigrada Anteo Milos, direktorica turističkog ureda Novigrada Aleksandra Krajnović i domaćin i vlasnik hotela Sergio Cittar.

Ministar turizma Damir Bajs danas je u Novigradu svečano otvorio obiteljski hotel Villa Cittar. Svečanosti su nazočili župan Istarske županije Ivan Jakovčić, pročelnik Odjela za turizam županije Denis Ivošević, gradonačelnik grada Novigrada Anteo Milos, direktorica turističkog ureda Novigrada Aleksandra Krajnović i domaćin i vlasnik hotela Sergio Cittar.



Ministar Bajs naglasio je ulogu obiteljskih hotela u kvalitetnom iskoraku hrvatskog turizma, osobito u širenju raznolikosti ponude i usmjerenju prema održivom turizmu, čemu Ministarstvo turizma daje posebnu potporu, dodavši kako je upravo u Istri predstavljen Strateški marketinški plan koji odgovara i na pitanje u kojem smjeru ćemo redefinirati turistički razvoj i time postati visokovrijedna destinacija, te kakvi ćemo biti u odnosu na konkurenciju. Najavio je i skoro donošenje zakona o golfu i o turističkom zemljištvu te izradu prijedloga cjelovite Strategije razvoja hrvatskog turizma koja će na jesen biti predložena na usvajanje Saboru Republike Hrvatske.

Luksuzni hotel Cittar, u vlasništvu obitelji Cittar, jedne od prvih obitelji koje se u Novigradu bave ugostiteljstvom još od njegovih početaka - vrlo spretno arhitektonski implementiran u srednjovjekovne zidine - spada u obiteljske hotele koji su među prvim otvorenim obiteljskim hotelima u našoj zemlji (otvoren je 1991. godine). Upornost obitelji Cittar za daljnji napredak i razvoj bio je povod za izgradnju novog hotela, Ville Cittar, također luksuznog malog obiteljskog objekta.

Izgradnja hotela Villa Cittar započela je 2006. godine, uz potporu kroz program 'Poticaj za uspjeh', te sada novi hotel raspolaže s 12 komfornih, stilski uređenih dvokrevetnih soba s balkonom te ostalim sadržajima poput unutarnjeg bazena, wellnesa, vanjskog whirlpoola i sunčališta na vrhu hotela.

Novigrad prednjači u Istri u ovom tipu hotelijerstva, s čak četiri, od ukupno devet novigradskih hotela, u obiteljskom vlasništvu – Cittar, Villa Cittar, Makin i Sv. Benedikt. Treba također spomenuti i četiri novigradska pansiona, isto tako u obiteljskom vlasništvu, naglašeno je na otvaranju.





Pisane vijesti