Ministarstvo turizma pokrovitelj "Adriatic Boat Showa" u Šibeniku

Slika /arhiva/ncp_marina-absw.jpg

Ministarstvo turizma bit će pokrovitelj 1. međunarodnog nautičkog sajma "Adriatic Boat Show" koji će se od 15. do 19. listopada održati u Šibeniku, a ugovor o pokroviteljstvu danas je u Šibeniku ministar turizma Damir Bajs potpisao s vlasnikom i direktorom Nautičkog centra Prgin (NCP) Goranom Prginom, koji je organizator sajma.
Riječ je o manifestaciji koja doprinosi profiliranju i značenju nautičkog turizma na području Šibenika, ali i Hrvatske, kazao je Bajs, dodajući da je nautički turizam vrlo važan za Hrvatsku, a nautičari dobri gosti koji dnevno troše oko 110 eura.

www.adriaticboatshow.comMinistarstvo turizma bit će pokrovitelj 1. međunarodnog nautičkog sajma "Adriatic Boat Show" koji će se od 15. do 19. listopada održati u Šibeniku, a ugovor o pokroviteljstvu danas je u Šibeniku ministar turizma Damir Bajs potpisao s vlasnikom i direktorom Nautičkog centra Prgin (NCP) Goranom Prginom, koji je organizator sajma.

Riječ je o manifestaciji koja doprinosi profiliranju i značenju nautičkog turizma na području Šibenika, ali i Hrvatske, kazao je Bajs, dodajući da je nautički turizam vrlo važan za Hrvatsku, a nautičari dobri gosti koji dnevno troše oko 110 eura.

 

Na novinarski upit kako kao ministar turizma komentira izjave saborskog zastupnika Damira Kajina o novom radnom vremenu trgovina u turističkoj sezoni do 21 sat, Bajs je prvo kazao kako Vlada ne može mijenjati odluke Sabora. Bilo bi neuobičajeno da Vlada posebnim uredbama mijenja tek doneseni zakon, dodao je.

Komentirajući danas rezultate dosadašnje turističke sezone, ministar je istaknuo kako je ona u skladu s očekivanjima.

U prvih sedam mjeseci bilo je dva posto više gostiju i pet posto noćenja više nego lani u istom razdoblju. No, sezona još traje, rekao je Bajs, dodajući kako dosadašnji pokazatelji govore i da gosti traže kvalitetan smještaj, te su hoteli s veći brojem zvjezdica u pravilu i najpopunjeniji. 

 

Ministar je, nakon potpisivanja ugovora o pokroviteljstvu "Adriatic Boat Showa", istaknuo i kako je dobro što će se taj sajam održati u listopadu, da je to još jedan sadržaj u posezoni koji turistima daje povod za posjet Hrvatskoj.

Sajm "Adriatic Boat Show" održat će se u NCP-ovoj marini u Mandalini u Šibeniku, a prema dosadašnjim najavama na njemu će sudjelovati 200 izlagača, te će biti predstavljeni slični nautički sajmovi iz Austrije i Španjolske, kazao je Prgin.

Manifestacija je zamišljena kao spoj poslovnog sajma i public showa s naglaskom na predstavljanje hrvatske male brodogradnje.

Na površini od 3000 metara četvornih izložbenog prostora bit će predstavljena i hrvatska nautička industrija, tj. proizvodnja jedrilica, katamarana, ribarskih i drugih plovila. Na sajmu će biti izložene i megajahte, ali i rabljena plovila, a svoje će mjesto naći i programi namijenjeni profesionalnim ribarima i sportskim ribolovcima, rekao je Prgin. (Hina) 

 



Pisane vijesti