Sastanak Stožera projekta HTZ-a "Volim Hrvatsku"

Slika /arhiva/HTZ_new_01.jpg

Gotovo sve jadranske županije su već u prvim mjesecima ove godine zabilježile povećanje turističkog prometa u odnosu na iste mjesece prošle godine, turista i noćenja je bilo više i za prvosvibanjske praznike te stoga nema razloga da ne budemo optimistični u vezi ovogodišnje turističke sezone.

Čulo se to, između ostalog, na današnjem 3. sastanku Stožera Koordinacijskog odbora projekta Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "Volim Hrvatsku" održanom u hotelu Marina u Selcu. Domaćin tog sastanka bila je Turistička zajednica Primorsko-goranske županije.

Predstavnici turističkih zajednica Istre i Kvarnera naznačili su da su do sada već zabilježili 13 do 20 posto više gostiju nego u istim mjesecima prošle godine, a o sličnim su postocima rasta govorili i predstavnici dalmatinskih županija.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić je nakon iznošenja podataka o dobrom turističkom prometu i obavljenim te budućim aktivnostima u pripremi sezone na njihovom području zaključio da u očekivanju od ove sezone moramo biti "trijezni optimisti".

Na sastanku Stožera naznačeno je i da se sve aktivnosti na terenu u sklopu ekološko-edukativne akcije "Volim Hrvatsku" odvijaju po planu.
Novost ove godine je odabir najbolje nove seoske destinacije, kojom je među 17 kandidiranih mjesta proglašen Sveti Martin na Muri.

U sklopu akcije "Volim Hrvatsku" osim najbolje uređenih mjesta na obali i kontinentu (za što im se krajem godine dodjeljuje Plavi i Zeleni cvijet) bira se i najbolji dječji (osnovne škole i vrtići) likovni i literarni rad na temu "Hrvatska, ljubavi moja", koje HTZ nagrađuje s 4 do 15 tisuća kuna.

Tu je i višegodišnji potprogram "Čovjek-ključ uspjeha u turizmu", usmjeren na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji, a u sklopu kojeg se bira djelatnik godine u 25 kategorija.

Za akciju "Volim Hrvatsku" HTZ ove godine izdvaja 5,5 milijuna kuna ili 20 posto više nego u godini prije. (Hina) 



Pisane vijesti