Predstavljen projekt 'Brijuni-rivijera' i osnovan njegov Savjet

Slika /arhiva/brijuni-riv.jpg

Prostorno-programski koncept najvećega istarskoga turističkog projekta "Brijuni-rivijere" predstavljen je danas u Puli i osnovan je Savjet za taj projekt.

Po tom konceptu Istra bi trebala postati najpoželjnije sredozemno turističko odredište pa je u vezi s tim već učinjen prvi korak - postignut je konsenzus o prenamjeni vojnih objekata u gospodarske djelatnosti, istaknuto je na predstavljanju.

"Brijunsko otočje i priobalje postat će naš vodeći turistički brend", kazao je istarski župan Ivan Jakovčić, izrazivši zadovoljstvo što se unatoč teškoćama i nesporazumima u vezi s provedbom tog projekta napokon došlo do zajedničkog programa i konsenzusa državne, regionalne i lokalne razine.

Kako bi Brijunska rivijera što prije postala najugledniji svjetski poznati turistički proizvod na Sredozemlju, danas je osnovan i Savjet projekta "Brijuni-rivijera". Za predsjednika je imenovan pulski gradonačelnik Boris Miletić, a dopredsjednica je Katarina Čop iz Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Stručnjaci Zavoda za prostorno planiranje resornog ministarstva na današnjem su predstavljanju projekta izrazili mišljenje da valja prilagoditi investiciju i gradnju konfiguraciji prostora i terena kako bi se izbjegla barijera između "plave i zelene Istre" od Bala do Pule, odnosno između obale i zaleđa.

Koncept projekta "Brijuni-rivijera" predstavio je ravnatelj Državnog zavoda za prostorno planiranje Antun Paunović. (Hina)
 



Pisane vijesti