Počeo sedmi seminar 'Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima'

Slika /arhiva/hf-ks-pozega.jpg

U organizaciji strukovne udruge Klub članova "Selo", Hrvatskog farmera d.d. i Požeško-slavonske županije, uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, , danas je u Požegi otvoren sedmi seminar za obrazovanje turističkih seljačkih gospodarstava i drugih sudionika u ruralnom turizmu.

Seminar koji će trajati tri dana okupio je četrdesetak sudionika, a sedmi je u nizu održanih u proteklih godinu i pol dana, od Osječko-baranjske, Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Zadarske i sada Požeško-slavonske županije. Dosadašnji su seminari okupili više od 300 sudionika, a svi su održani uz potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Postoji veliki interes lokalne zajednice i poduzetnika za razvoj seoskog turizma u okviru cjelokupnog održivog razvitka ruralnog prostora, istaknula je u uvodnoj riječi Dijana Katica, predsjednica uprave Hrvatskog farmera i predsjednica udruge Klub članova „Selo“. U posljednje vrijeme primjetna je suradnja svih institucija i resornih ministarstava u pitanjima ruralnog razvoja, ruralnog turizma te turističkih seljačkih gospodarstava, naglasila je.

Najavila je brojne aktivnosti diljem Hrvatske u promociji ruralnog turizma, čemu će svakako pripomoći održavanje dva važna nacionalna i međunarodna događaja: Projekt „Eko-etno Hrvatska“, koji će se u suradnji s većinom hrvatskih županija održati od 11. do 16. rujna na Zagrebačkom velesajmu te Prvi hrvatski kongres o ruralnom turizmu u Hvaru od 18. do 21. listopada ove godine.  

Sudionike seminara pozdravili su Ivan Enjingi, zamjenik gradonačelnika grada Požege i Ivan Peić, zamjenik župana Požeško-slavonske županije.



Pisane vijesti