Prva međunarodna Sava regata Zagreb-Orašje

Slika /arhiva/SAVA-regata-katalog_01.jpg

Prva međunarodna Sava regata "IST" (International Sava Tour) Zagreb-Orašje održat će se od 29. lipnja do 13. srpnja 2007. i okupiti oko 50-ak sudionika, a pokrovitelj regate je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u cilju razvoja kontinentalnog turizma.

Inicijativu kajak kanu kluba "Sidro" iz Orašja, BiH, i partnera iz kkk Hannover iz Njemačke, prihvatili su i naši kkk "Končar" iz Zagreba, "Odra" iz Siska, "Marsonija" iz Slavonskog Broda s iskustvom u organizaciji sportskih regata rijekom Savom. Zbog sigurnije plovidbe održana je probna vožnja rijekom Savom, a tiskana je i  promotivna brošura. Namjera je da se ova regata održi i narednih godina te da poveže Savu i Dunav, a moguće završi u Crnom moru.

U Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka održani su sastanci na kojima je određen datum i tijek regate. Manifestacija počinje sutra prihvatom učesnika na zagrebačkom Jarunu u kkk "Končar", dok je u subotu  organizirano razgledavanje grada u organizaciji TZ grada Zagreba te prigodno druženje i večera uz logorsku vatru u kkk "Končar", Kajakaški prilaz bb, u 18 sati na koje su pozvani mediji.

U nedjelju, 1. srpnja polazak regate predviđen je u 9.00 sati ispred kkk "Končar" koji se nalazi na južnoj strani zagrebačkog Jaruna uz savski nasip. U trajanju od 13 dana sudionici regate proći će etape (1.7.) Zagreb-Martinska, (2.7.) Martinska-Sisak, (3.7.) Sisak-Bobovac, (4-5.7.) Bobovac-Krapje, (6.7.) Krapje-Stara Gradiška, (7.7.) Stara Gradiška-Slavonski Kobaš, (8.7) Slavonski Kobaš-Slavonski Brod, (9.7.) Slavonski Brod-Svilaj (počinje dionica BiH), (10.7.) Svilaj-Domaljevac, (11.7.) Domaljevac-Orašje, gdje je svečani doček.

Hrvatski kajakaški savez ovih dana pomaže u ishođenju dozvola za sudionike, dok će turističke zajednice Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske županije te TZ grada Zagreba, Siska, Nove Gradiške i Slavonskog Broda brinuti o organizaciji slobodnog vremena sudionika regate, pretežno rekreativaca, turista-avanturista kako bi im omogućili upoznavanje naših prirodnih i kulturnih vrednota i ljepota. Posao koordinacije  preuzela je Putnička agencija "Kompas" iz Slavonskog Broda, a svoj doprinos daju i sponzori.



Pisane vijesti