Vlada dala suglasnost na sporazum o prijenosu dionica LRH na grad Opatiju

Slika /arhiva/vlada_ikonagif

Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o izuzimanju od prodaje 25 posto plus jedne dionice društva Liburnia Riviera Hoteli d.d. i davanju suglasnosti na Sporazum o razrješenju imovinsko-pravnih odnosa i prijenosu 25 posto plus jedne dionice Liburnia Riviera Hoteli d.d. i Aneks istom Sporazumu, priopćeno je večeras iz Vlade. Vladina Odluka stupa na snagu s današnjim danom.

Sporazum o razrješenju imovinskopravnih odnosa i prijenosu 25 posto plus jedne dionice Liburnia Riviera Hoteli d.d. na koji je Vlada danas dala suglasnost potpisali su 14. lipnja u Opatiji, u nazočnosti premijera Ive Sanadera, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Grga Ivezić, opatijski gradonačelnik Amir Muzur i predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hoteli (LRH) Kristijan Staničić.

Riječ je o Sporazumu o prijenosu dionica LRH na grad Opatiju, odnosno prijenosu 75.661 redovite dionice, svake nominalne vrijednosti 3.200 kuna.

Potpisnici sporazuma suglasili su se kako je riječ o izvornom stjecanju dionica te da će LRH steći vlasništvo na dijelu nekretnina koje koristi, a koje su bile predmetom sudskog spora, u kojemu su Opatija i još tri jedinice lokalne samouprave tražile povrat vlasništva tih nekretnina.

Određeno je da će Opatija predati tabularne isprave za prijeporne nekretnine samo ako tužbe koje su podignuli holdinzi Dom i SN, budu odbijene, a HFP se obvezao da će nastaviti postupke protiv holdinga u vezi s dionicama LRH-a i poduzeti sve da se završe u korist HFP-a. Ako bi holdinzi uspjeli u zahtjevu da im se prepusti paket s više od 80 posto dionica LRH-a, a Grad Opatija izgubi kontrolni paket dionica, HFP će u roku od 6 mjeseci nadoknaditi dionice i prenijeti ih na Opatiju. HFP bi dionice nadoknadio iz vlastita portfelja, kupnjom na tržištu ili na bilo koji drugi način. Ako HFP ne bi ispunio te obveze, Grad Opatija će izdati tabularne isprave za nekretnine i tražiti naknadu štete od HFP-a ili ih, prema glavnim odredbama sporazuma, neće izdati. (Hina)



Pisane vijesti