Posjet gospodarskog izaslanstva Republike Koreje

Slika /arhiva/070727_S002.jpg

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić, zajedno s pomoćnikom ministra Robertom Pendeom i suradnicima  primio je danas 18-eročlano gospodarsko izaslanstvo Republike Koreje u pratnji Dae-Ho Byuna, otpravnika poslova Veleposlanstva Republike Koreje u Zagrebu.

Posjet gospodarskog izaslanstva Republici Hrvatskoj, u organizaciji MVPEI-a, trajat će od 25. srpnja do 3. kolovoza 2007. godine.

S obzirom da je korejska strana iskazala veliko zanimanje  za ulaganja u turizam, državni tajnik je upoznao članove izaslanstva s razvojem hrvatskog turizma tijekom posljednjih godina, te ciljevima i Strategijom razvoja turizma do 2012. godine.  Pri tome se posebno osvrnuo na dosadašnji proces privatizacije kao i predvidiva područja ulaganja.

Gosti iz Koreje, osim što su ih dojmili ambiciozni planovi razvoja hrvatskog turizma, izrekli su i želju da postanu dio programa planirane realizacije.

Prije svega su se zanimali za omjer stranih ulaganja u dosadašnjoj privatizaciji turističkog sektora, vrste poticaja koje Vlada RH pruža stranim ulagačima i za detaljne podatke o pojedinim projektima ulaganja u turizam.

U nastavku svog boravka u Hrvatskoj korejskom izaslanstvu će u Županijskoj komori Split 30. srpnja biti prezentirane mogućnosti ulaganja u turizam Splitsko-dalmatinske županije, a kojom prilikom će ih pozdraviti predstavnici županije predvođeni županom Antom Sanaderom.

 



Pisane vijesti