Grad Šibenik potpisao ugovor s remontnim brodogradilištem "Šibenik" za turistički projekt "Hotel Šibenik"

Slika /arhiva/43931.jpg

Tvrtka Nautički centar Prgin-Remontno brodogradilište Šibenik izabrana je za privatnog partnera Grada Šibenika za ostvarenje greenfield turističkog projekta Hotel Šibenik na prostoru bivše vojarne Kuline na  poluotoku Mandalina u tom gradu, odlučeno je na današnjoj sjednici šibenskog poglavarstva.

NCP Remontno brodogradilište izabrano je nakon provedenog natječaja na koji se za navedeni projekt nije javio nitko osim te tvrtke. nakon što je danas poglavarstvo prihvatilo njihovu ponudu, šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić i vlasnik NCP Remontnog brodogradilišta Goran Prgin u Gradskoj su vijećnici potpisali ugovor o ostvarenju projekta te ugovor o pravu građenja.

Projekt "Hotel Šibenik" stoji 53 milijuna eura, a na prostoru od 56.000 četvornih metara izgradit će se dva hotela od kojih će jedan imati 300 kreveta, dok bi drugi imao svega 89 kreveta i bio bi namijenjen, kako je na potpisivanju ugovora istaknuo Prgin, bogatoj klijenteli.

Uz hotele najavljeno je i građenje više vila s bazenima te sportsko-rekreacijski, trgovački i nautički sadržaji. Uz hotelski kompleks predviđena je izgradnja lučice s 400 vezova za jahte i megajahte.

Gradnja hotelsko-turističkog kompleksa, kako je najavio Prgin, trebala bi početi najkasnije za godinu dana te bi se trebala završiti za četiri godine. Grad Šibenik bi prema ugovoru za pravo građenja godišnje trebao dobiti oko 9 kuna po četvornom metru cjelokupnog prostora, te 1,5 posto od dobiti koju bi tvrtka NCP Remontno brodogradilište na tom prostoru ostvarivala.

Prgin je najavio i da će u cijeli projekt ući s američkim strateškim partnerom koji ima hotele i marine na Karibima, u Grčkoj i Turskoj, ali ih na današnjem potpisivanju ugovora nije želio predstaviti.

Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić pak potpisivanje ugovora za ostvarenje turističkog projekta "Hotel Šibenik" ocijenila je povijesnim događajem za gospodarski i turistički razvoj Šibenika.

(Hina)



Pisane vijesti