Otvorena izložba proizvoda i usluga ruralnih područja 'Eko-etno Hrvatska' na ZV-u

Slika /arhiva/070911-eko-e1.jpg

Peta po redu izložba proizvoda i usluga ruralnih područja 'Eko-etno Hrvatska' u organizaciji društva Hrvatski farmer i Zagrebačkog velesajma danas je otvorena u sklopu 83. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma, na kojoj svoje proizvode predstavlja 15 županija, četiri grada i dvije općine.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković naglasio je važnost ruralnog prostora i programe očuvanja tog prostora i ljudi u njemu, istaknuvši suradnju dvaju ministarstava u stvaranju poticajnih mjera ne samo u razvoju poljoprivrede u ruralnim prostorima, već i seoskog turizma, obrtništtva i poduzetništva. Hrvatska je zemlja velike raznolikosti i ovo je predstavljanje svega onoga čime se dičimo, rekao je ministar, ali i poticaj za veću zaštitu naših autohtonih prozivoda.

Otvorenju izložbe 'Eko-etno Hrvatska'  nazočio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je, pozdravljajući sudionike, istaknuo kako Hrvatska mora zaštititi svoje tradicijske vrijednosti i proizvoditi zdravo, pa je upravo stoga Eko-etno sve uspješniji, kvalitetniji i sadržajniji.

U sklopu ovogodišnje manifestacije, uz predstavljanje županija i gradova, do kraja tjedna održat će se brojni okrugli stolovi i stručna predavanja, poslovni susreti proizvođača i obiteljskih hotelijera, kao i seminar o brandiranju destinacija i autohtonih hrvatskih proizvoda. Na posebnoj eko-etno večeri bit će dodijeljena glavna priznanja i nagrade uzornim hrvatskim poljoprivrednim proizvođačima.

 
 

 



Pisane vijesti