Ponude za projekte Brijuni-rivijere predale 23 tvrtke

Slika /arhiva/brijuni-riv.jpg

Ponude na javni poziv zainteresiranima za realiziranje greenfield turističkih projekata na četiri lokacije Brijunske rivijere do danas su predale 23 tvrtke iz Hrvatske, SAD-a, Španjolske, Austrije, Italije i Francuske, navodi se u priopćenju za javnost tvrtke "Brijuni-Rivijera".

Danas je okončan rok podnošenja ponuda na javni poziv za izbor kvalificiranih ponuđača za realizaciju greenfield turističkih projekata na četiri lokacije - Pinete, Hidrobaze, otoka Sv. Katarine i Monumenta te Muzila, smještenim na jugozapadnoj obali Istre, ukupne površine 276 hektara.

Kako stoji u priopćenju za javnost direktora tvrtke "Brijuni-Rivijera" Veljko Ostojić, natječajni postupak strukturiran je u dvije faze - u prvoj koja predstavlja prednatječaj utvrđuje se sposobnost ponuditelja za sudjelovanje u natječaju, dok se u drugoj, koja predstavlja natječajni postupak, vrši ocjena ponuda sposobnih ponuditelja u cilju izbora dva ponuditelja.

Ocjena pristiglih ponuda bit će izvršena u roku od 30 dana.

Natječajnu dokumentaciju za izbor ponuđača preuzelo je 27 tvrtki, no u međuvremenu četiri su odustale, pa su ponude predale 23 tvrtke.

Tvrtka Brijuni Rivijera javni poziv domaćim i stranim investitorima zainteresiranim za realiziranje greenfiled turističkih projekata na četiri lokacije Brijunske rivijere objavila je 8. kolovoza.

U njemu je između ostalog stajalo da tvrtka Brijuni Rivijera planira realizirati greenfield turističke projekte na navedene četiri lokacije putem izbora privatnih partnera, koji će po tzv. BOT modelu (izgradi-upravljaj-prenesi) preuzeti odgovornost za projektiranje, financiranje, izgradnju i upravljanje objektima i sadržajima u okviru projekata.

U pozivu je navedeno da se na lokaciji Pineta Fažana, površine 47 hektara, projektom planira 950 kreveta, a na 46 hektara lokacije Hidrobaza maksimalnih tisuću kreveta. Za lokacije otoka Sv. Katarina i Mulimenti na površini 21 hektar plan je maksimalno 200 kreveta, marina s maksimalno 650 vezova te suha marina s 700 vezova. Na četvrtoj lokaciji Muzilu planira se na 162 hektara površine 2.500 kreveta.

Tvrtku Brijuni Rivijera d.o.o. zajednički su u srpnju 2003. osnovali hrvatska Vlada i Istarska županija s ciljem stvaranja uvjeta za ostvarivanje i upravljanje Brijunskom rivijerom kao cjelovitim elitnim turističkim odredištem. (Hina)
 



Pisane vijesti