Bontoni ponašanja u športu za djecu školskog i predškolskog uzrasta

Slika arhiva/media/2149/bonton.jpg

Središnji državni ured za šport s partnerom Hrvatskim fair play odborom, a u suradnji s Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim olimpijskim odborom uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, izradio je dva bontona za ponašanje u športu, za djecu školskog i predškolskog uzrasta. Oba bontona izrađena su u okviru Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu na športskim natjecanjima i izvan njih.

Cilj izrade bontona je usvajanje oblika ponašanja u duhu fair-playa kao važnom društvenom interesu s porukom kako razvijanje izvrsnosti i postizanje vrhunskog športskog rezultata ne smije biti pod svaku cijenu, odnosno nije izlika za nešportsko i ne fer ponašanje.

Bonton ponašanja u športu za djecu predškolskog uzrasta koristit će se u radu s predškolskom djecom na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, dok će Bonton ponašanja u športu za djecu školskog uzrasta biti podijeljen u sve osnovne škole po Republici Hrvatskoj kako bi po njemu radili profesori tjelesne i zdravstvene kulture kao i učitelji u sklopu preventivnih programa.Pisane vijesti