Donesena odluka o sufinanciranju 19 velikih športskih manifestacija

Slika /webslike/SDUS.jpg

Ovim Javnim pozivom provodimo i aktivnost Nacionalnog programa športa 2019.-2026. „poticati organizaciju i promociju međunarodnih športskih natjecanja u Hrvatskoj“ i vjerujemo da će ova velika natjecanja, kao i sva dosadašnja, opravdati ovu podršku“, rekao je državni tajnik Tomislav Družak.

Središnji državni ured za šport treću godinu za redom, temeljem Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih športskih natjecanja u 2020. godini, dodijelio je sredstva za organizaciju međunarodnih športskih natjecanja koja se održavaju na području Republike Hrvatske.

Ove godine za tu namjenu iz Državnog proračuna Republike Hrvatske osigurano je 10 milijuna kuna, a Odlukom o raspodjeli sredstava u 2020. godini sufinancirat će se 19 velikih natjecanja.

Pravo na sufinanciranje ostvarili su Audi FIS SKI World Cup „Snow Queen Trophy“, ATP turnir Croatia Open Umag, Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek, 24. Sportske igre mladih, WTA Croatia Bol Open, Grand Prix „Zagreb Open“ u hrvanju, WACT Gold Level Zagreb 2020 „Memorijal B. Hanžekovića“ i „Memorijal I. Ivančića“, biciklistička utrka CRO Race, FISE World Series i Pannonian Challenge, IJF Judo Grand Prix Zagreb, Europsko prvenstvo U-19 za odbojkašice, Europsko seniorsko taekwondo prvenstvo, FIBA Lipik 3x3 Challenger, 8. otvoreno Europsko klupsko taekwondo prvenstvo, European Cup „Karlovac Open“, Europsko prvenstvo za juniore i juniorke do 18 godina u hokeju na travi, vaterpolski Turnir šest nacija, boksački Grand Prix Zagreb i Europsko prvenstvo brdskih auto utrka „Buzetski dani 2020.“.

„Središnji državni ured za šport i ove godine sufinancira organizaciju velikih športskih natjecanja i na taj način potiče promociju športa, ali i naše domovine diljem svijeta. Ovim Javnim pozivom provodimo i aktivnost Nacionalnog programa športa 2019.-2026. „poticati organizaciju i promociju međunarodnih športskih natjecanja u Hrvatskoj“ i vjerujemo da će ova velika natjecanja, kao i sva dosadašnja, opravdati ovu podršku“, rekao je državni tajnik Tomislav Družak.

Odluku možete pogledati ovdje.Pisane vijesti