Državna tajnica Janica Kostelić otvorila Europsko prvenstvo u dizanju utega

Slika /Arhiva/Media/1219/ep-split-janica1.jpg

Državna tajnica Janica Kostelić, kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u nedjelju je u Splitu otvorila Europsko prvenstvo u dizanju utega koje se u Sportskom centru Gripe održava do 8. travnja 2017. godine.

Na europskoj smotri najboljih dizačica i dizača sudjeluje 275 natjecatelja iz 41 europske države, dok Hrvatsku predstavlja 15 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Dizanje utega nije važno samo kao samostalan šport već je i puno više od toga jer je to baza za sve ostale športove. Vjerujem da će Splićani biti odlični domaćini, a svim natjecateljima želim puno uspjeha“, rekla je državna tajnica Kostelić te službeno otvorila Europsko prvenstvo.

Ceremoniji otvaranja uz državnu tajnicu Kostelić prisustvovali su i župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Madžar, predsjednik Europske dizačke federacije Antonio Urso te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Europsko prvenstvo u dizanju utega održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Središnjeg državnog ureda za šport.Pisane vijesti