Državni tajnik Družak na okruglom stolu “COVID-19 i ŠPORT”

  • Slika /slike/galerija/skupna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Okrugli stol organizirali su Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a sudjelovali su i Zlatko Mateša, Krunoslav Capak, Miran Martinac, Dragan Primorac te brojni vrhunski športaši

Državni tajnik Tomislav Družak sudjelovao je danas na okruglom stolu „COVID-19 i ŠPORT“, koji se održao u hotelu Westin u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Uz državnog tajnika na okruglom stolu sudjelovali su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, ravnatelj HZJZ-a doc. dr. Krunoslav Capak, predsjednik zdravstvene komisije HOO-a dr. Miran Martinac te predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza dr. Dragan Primorac, ali i mnogi naši vrhunski športaši poput Filipa Hrgovića, Sandre Perković, Damira Martina, Edisa Elkasevića, Tina Srbića, braće Sinković i mnogih drugih.
 
Športašice i športaši govorili su o svojim iskustvima tijekom pandemije bolesti COVID-19, kako su se snalazili za vrijeme karantene i priviknuli na nove uvjete treniranja, dok su zdravstveni djelatnici još jednom upozorili na važnost pridržavanja svih mjera i poručili kako je i dalje nužno odgovorno ponašanje, jer je bolest još uvijek prisutna.
 
“Za vrijeme trajanja pandemije bolesti COVID-19 održali smo i dvije neformalne video-konferencije gdje smo podijelili iskustva i s drugim članicama zemalja EU, koje su se sve našle u istim problemima. Pokušat ćemo iskoristiti svu pomoć koju će EU pružiti sustavu športa, a već sada smo šport uspjeli pozicionirati puno bolje nego je to bio u proteklom sedmogodišnjem razdoblju. Također, poduzeli smo sve mjere kako bi se što bezbolnije prebrodilo ovo razdoblje, pa je tako Vlada RH donijela Zaključak o isplati naknada za plaće za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa, koje je Središnji državni ured za šport isplatio za mjesece ožujak, travanj i svibanj, a potpora će se produžiti i za lipanj”, rekao je državni tajnik Družak.
 
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak podvukao je kako epidemija nije prestala i kako je i dalje potreban veliki oprez i odgovornost svakog pojedinca.
 

Pisane vijesti