Državni tajnik Družak na otvorenju Regionalnog teniskog centra Hrvatskog teniskog saveza u Zadru

  • Slika /slike/galerija/MC20200616_1865 copy.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kompleks od sedam zemljanih i tri betonska terena nalazi se u sklopu ŠC Višnjik, a Središnji državni ured za šport sufinancirao je izgradnju tri betonska terena u iznosu od 490.000 kuna.

Državni tajnik Tomislav Družak danas je u Zadru prisustvovao otvorenju Regionalnog teniskog centra Hrvatskog teniskog saveza. Kompleks od sedam zemljanih i tri betonska terena nalazi se u sklopu ŠC Višnjik, a Središnji državni ured za šport sufinancirao je izgradnju tri betonska terena u iznosu od 490.000 kuna.
 
„Jedna od osnovnih zadaća Vlade Republike Hrvatske u prošlom mandatu, a to je u planu i za nadolazeći mandat, je športska infrastruktura, jer bez nje nema niti ozbiljnog razvoja športa. Izgradnjom ovog Regionalnog teniskog centra uz Zagreb, a možda i Split, sigurno ćemo imati još jedan uspješni centar u kojem će nicati mladi tenisači i tenisačice - izjavio je državni tajnik Družak, koji je na otvorenju bio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.
 
Otvorenju Regionalnog teniskog centra uz državnog tajnika Družaka prisustvovali su izaslanica predsjednika RH, zastupnica u Hrvatskom saboru Grozdana Perić, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović. Izbornica Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, izbornik Davis Cup reprezentacije Vedran Martić kao i direktor Adria Toura, teniska legenda Goran Ivanišević također su oduševljeni novim centrom.
 
“Ovo je nastavak ostvarenja vizije razvoja zadarske športske infrastrukture kroz projekt Športskog centra Višnjik. Ponosni smo na čitav športski kompleks i sve sadržaje u njemu – dvorane, bazen, atletski stadion, otvorena igrališta, trim stazu, vježbališta, dječja igrališta i prostor za kućne ljubimce,” – rekao je gradonačelnik Dukić te dodao:
„Posebno zahvaljujem Središnjem državnom uredu za šport i Hrvatskom teniskom savezu na stručnoj pomoći i financijskoj potpori.”
 
Grad Zadar je ovim teniskim kompleksom dobio izvrstan poligon za razvoj mladih tenisača te time dodatno obogatio već impresivnu sportsku ponudu.
 
„Prije dvije godine kada smo organizirali Davis Cup finale protiv SAD-a donijeli smo odluku da će se polufinale igrati upravo na Višnjiku prvenstveno zbog urbanističkog plana teniskog centra. To nas je potaknulo da ovdje dovedemo jednu veliku manifestaciju,“ rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić te dodala:
„Ulaganja za Davis Cup bila su dosta velika, a naš moto bio je da to ostane u infrastrukturi i da kasnije ostane gradu Zadru, cijeloj regiji, nama kao Hrvatskom teniskom savezu za pripremu kampova i svih važnih natjecanja te našim reprezentativcima koji ovdje na Višnjiku imaju zaista vrhunske uvjete za pripremu.“
 
Terene Regionalnog teniskog centra ovog će tjedna testirati više od 50 hrvatskih tenisača i tenisačica koji se natječu na HEP pozivnim turnirima Hrvatskog teniskog saveza. Centralni teren će za vikend ugostiti i veliki teniski spektakl Adria Tour na kojem će, među ostalima, zaigrati i Novak Đoković, Alexander Zverev, Marin Čilić i Borna Ćorić. Uzbudljivi zadarski teniski tjedan na najbolji će način predstaviti Regionalni teniski centar i najaviti brojna teniska događanja koja će ugostiti u budućnosti.

Pisane vijesti