Državni tajnik Družak na svečanom otvorenju 24. Plazma Sportskih igara mladih

  • Slika /slike/galerija/KSD_9428.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Plamen Igara uz državnog tajnika Družaka zapalili su Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Dražen Srpak, zastupnik u Hrvatskom saboru, Barbara Dorić, članica uprave INA-e, W.Robert Kohorst, američki veleposlanik, Mira Nikolić, veleposlanica Srbije i Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga

Državni tajnik Tomislav Družak danas je u Prelogu prisustvovao svečanom otvorenju 24. Plazma Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom INA-e, a sufinanciranim od Središnjeg državnog ureda za šport.

Športsko-zabavni program započeo je u 11 sati vatrenim nastupom Zaprešić Boysa nakon čega je uslijedio protokolarni dio programa i svečanost otvorenja. Svečani program vodila je Doris Pinčić Rogoznica, a sve natjecatelje i goste pozdravili su mnogobrojni športaši i ambasadori Plazma Sportskih igara mladih - Luka Modrić, Darijo Srna, Domagoj Duvnjak i Nikola Karabatić.

Plamen Igara uz državnog tajnika Družaka zapalili su Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova te izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, zatim Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Dražen Srpak, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora,  Barbara Dorić, članica uprave INA-e, W.Robert Kohorst, američki veleposlanik, Mira Nikolić, veleposlanica Srbije i Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga.

“Zahvaljujem organizatoru na veličanstvenom otvaranju i to što šire jednu poruku tolerancije, druženja i zdravog načina života. Neopisivo mi je drago što Ministarstvo tome uvelike pridonosi kroz različite edukativne i preventivne akcije namijenjene djeci'', rekao je potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović.

“Veliko hvala Vladi RH na odličnoj suradnji, a posebnu zahvalu upućujem i gradu domaćinu, Prelogu. Djeci kroz natjecanje pokušavamo objasniti koliko je bitno druženje, zabava i fair play navijanje. Svoj djeci želim da u mjesecima ispred njih uživaju te da na finalu u Splitu budemo zajedno, jer Igre su za njih uvijek otvorene'', poručio je idejni začetnik Igara Zdravko Marić.

Športski program započeo je u 12 sati kada su uslijedila natjecanja u Kinder turniru u uličnoj košarci, Coca-Cola Cup turniru u nogometu za djevojke koji Igre provode u suradnji s UEFA, te graničaru i atletici. Ekipe su se borile za plasman na državnim završnicama u Savudriji krajem lipnja  i Splitu u srpnju.

Događanje je bilo organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH te će se vršiti obavezna dezinfekcija i registracija.  
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi čiji najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 športskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih športsko-edukativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutačno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Pisane vijesti