Državni tajnik Družak na završnici Sportskih igara učenika

  • Slika /slike/galerija/DRUŽAK_Sportske igre Krapina.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Središnji državni ured za šport u proteklom je četverogodišnjem razdoblju stavio naglasak i na školski šport te je izdvajanje povećano za sto posto i to je sigurno dio sustava o kojem ćemo nastaviti posebno brinuti i u budućnosti“, rekao je državni tajnik Družak.

Državni tajnik Tomislav Družak prisustvovao je završnici XIX. AQUAE VIVAE Sportskih igara učenika, koja se održala u utorak u Krapinskim Toplicama. Ovo tradicionalno natjecanje održava se već gotovo 20 godina, a kroz cijeli to razdoblje veliki broj djece i mladih iskusili su svoja prva športska iskustva.

„Prelijepo je vidjeti ovoliko djece na okupu koji i u ova drukčija vremena ne odustaju od športa. Ova godina donijela je sa sobom jedno teško razdoblje, donijela je sa sobom novu svakodnevicu kojoj se moramo prilagoditi, i drago mi je što ste vi prihvatili tu prilagodbu i dalje nastavili s ovim natjecanjima u malo drukčijem obliku. Središnji državni ured za šport otpočetka daje potporu ovom projektu i nastavit će je davati i u budućnosti, jer svi smo i te kako svjesni koliko je školski šport bitan. Središnji državni ured za šport u proteklom je četverogodišnjem razdoblju posebno stavio naglasak i na školski šport te je izdvajanje povećano za sto posto i to je sigurno dio sustava o kojem ćemo nastaviti posebno brinuti i u budućnosti“, rekao je državni tajnik Družak.

Ovo natjecanje održava se u organizaciji Društva sportskih igara učenika, a ove godine održano je pod posebnim epidemiološkim mjerama i okupilo oko 500 učenika osnovnih i srednjih škola.

Pisane vijesti