Državni tajnik Družak potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta natkrivanja bazena ŠD Jadran u vrijednosti od 7,5 milijuna kuna

  • Slika /slike/galerija/DSC_4282.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

“Vlada Republike Hrvatske djelatno je dokazala kako joj je šport jedan od prioriteta, povećavši proračun športa u posljednje četiri godine za više od 100% i kontinuirano podržavajući njegove tri osnovne sastavnice: struku, športaše i športsku infrastrukturu. Osiguravanjem korištenja ovog bazena tijekom cijele godine rasteretit će se poljudski bazeni, a sljedeći korak mora biti i natkrivanje POŠK-ovog plivališta i bazena”, rekao je Družak

U nazočnosti velikana splitskog i hrvatskog plivanja i vaterpola, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara danas su na bazenu Jadran potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta natkrivanja bazena Športskog društva Jadran.
Sporazumom je, osim osnovnih prava i obveza, definirano da Središnji državni ured za šport sudjeluje u sufinanciranju natkrivanja otvorenog bazena na Zvončacu sa 7.500.000,00 kuna koliki iznos je osiguran u Državnom proračunu za tu namjenu, dok će ostali dio sredstava osigurati Grad Split.
Državni tajnik Tomislav Družak istaknuo je kako mu je privilegija što na ovakav način može sudjelovati u prigodi obilježavanja stote godišnjice Športskog društva Jadran.
 “Vlada Republike Hrvatske djelatno je dokazala kako joj je šport jedan od prioriteta, povećavši proračun športa u posljednje četiri godine za više od 100% i kontinuirano podržavajući njegove tri osnovne sastavnice: struku, športaše i športsku infrastrukturu. Osiguravanjem korištenja ovog bazena tijekom cijele godine rasteretit će se poljudski bazeni, a sljedeći korak mora biti i natkrivanje POŠK-ovog plivališta i bazena”,  najavio je Družak zahvalivši predsjedniku Srđanu Kovačiću i svim djelatnicima Športskog društva Jadran te gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari koji je, kako je državni tajnik rekao, inicirao ovaj projekt.
“Iznimna je privilegija o stotoj godišnjici kluba potpisati ovakav značajan Sporazum koji osigurava snažan investicijski zamah od strane Središnjeg državnog ureda za šport, isključivo razumijevanjem Vlade Republike Hrvatske. Naša dva olimpijska briljanta koja imamo u Jadranu, Marin Mogić i Franko Grgić, kao i naši vaterpolisti i svi ostali članovi ovog športskog društva zaslužuju imati i zimsku varijantu ovog predivnog i važnog mjesta splitskog športa. Splitski šport sastoji se od niza latica jednog cvijeta, ali četverolist koji je počeo cijelu splitsku legendu su Hajduk, Gusar, Labud i Jadran”, rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zahvalivši Središnjem državnom uredu za šport koji je zajedno s gradskim Odsjekom za sport proteklih mjeseci pripremao ovaj značajan projekt - još jedan natkriveni bazen za splitske plivače.
U ime Športskog društva Jadran nazočne je pozdravio Srđan Kovačić, rekavši kako se u stogodišnjoj povijesti Jadrana svašta događalo, no da je natkrivanje bazna posebno jer se plivačima, vaterpolistima i građanima Splita osigurava bazen koji će im biti na raspolaganju 365 dana u godini.
 “Presretan sam radi ovoga i zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala naš problem. Nakon 50 godina dobili smo dva olimpijca u plivanju, nakon 27 godina u Europsku ligu vratili su se naši vaterpolisti, za 100 godina ne može biti bolji poklon od ovoga, natkrivanje našeg bazena”, istaknuo je Kovačić.
Glavnim projektom predviđeno je natkrivanje postojećeg bazena samonosivim balonskim platnom i sanacija dotrajale strojarnice, a čijom će realizacijom trofejni splitski klub i budući naraštaji Jadranaša napokon dobiti adekvatan i reprezentativan bazen koji će se moći koristiti cijele godine. Ovo značajno ulaganje u športsku infrastrukturu otvorit će također i mogućnost domaćinstva Splita velikim športskim događanjima na međunarodnoj razini.
Današnjem svečanom potpisivanju Sporazuma nazočili su ministar zdravstva Vili Beroš, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica, glavni tajnik HVS-a Renato Živković, predsjednik Plivačkog kluba Jadran Boris Matošić, predsjednik Vaterpolskog kluba Jadran Albert Pavlović, zatim uspješni mladi splitski plivači Marin Mogić i Franko Grgić sa svojim trenerom Matom Ružićem i kolegama, vaterpolisti Jadrana predvođeni Anđelom Šetkom, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak i brojni proslavljeni vaterpolisti među kojima Dubravko Šimenc, Mile Smodlaka i Perica Bukić, Milivoj Bebić, Deni Lušić, Mislav Bezmalinović i Dejan Savičević te predsjednik Splitskog saveza športova Nenad Periš, načelnik u Središnjem državnom uredu za šport Darko Vučić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić te voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić.

Pisane vijesti