Državni tajnik Družak prisustvovao Skupštini Hrvatskog paraolimpijskog odbora

  • Slika /slike/galerija/IMG_20200627_121326.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

“Država je ovdje kako bi stala iza svih športaša i maksimalno im pomogla u prevladavanju svih nedaća koje ih prate ove godine. Već u četvrtak na sjednici Vlade RH naći će se Uredba sa zakonskom osnovom kojom ćemo preraspodijeliti sredstva unutar proračuna SDUŠ-a u jedan fond koji će imati za cilj pomoći krovnim športskim organizacijama da prevladaju ovo stanje”, rekao je Družak

Državni tajnik Tomislav Družak u subotu je u Opatiji prisustvovao redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Na svečanom dijelu Skupštine uručena su prigodna priznanja uspješnim savezima, kolektivima i športašima u 2019. godini, te je prikazan dokumetarni film o najuspješnijoj hrvatskoj paraolimpijki Milki Milinković, “Život je lijep – Milka Milinković”.
 
 „Hrvatski paraolimpijski odbor je dobro organizirana krovna organizacija koja dobro skrbi o našim parašportašima. Izuzetno mi je žao što parašportaši danas moraju dijeliti sudbinu kao i drugi športaši koja je vezana za pandemiju bolesti COVID-19.  Za svakog športaša je izuzetno teško kada nije u mogućnosti trenirati, kada nema domaćih i međunarodnih natjecanja, ali vjerujem da će već sljedeće godine biti bolje za sve nas. Država je ovdje kako bi stala iza svih športaša i maksimalno im pomogla u prevladavanju svih nedaća koje ih prate ove godine. Već u četvrtak na sjednici Vlade RH naći će se Uredba sa zakonskom osnovom kojom ćemo preraspodijeliti sredstva unutar proračuna SDUŠ-a u jedan fond koji će imati za cilj pomoć krovnim športskim organizacijama da prevladaju ovo stanje. Za sljedeću, paraolimpijsku 2021. godinu sredstva bi prema našoj projekciji trebala biti veća za 8% u odnosu na plan za ovu godinu. Gledajući sve materijale za ovu Skupštinu mogu istaknuti kako HPO ima punu podršku Središnjeg državnog ureda za šport“, istaknuo je državni tajnik Tomislav Družak.
 
„Naši planovi u 2019. godini su uspješno ostvareni jer smo imali povećano financiranja od SDUŠ-a. Naši su se športaši reprezentativci pobrinuli da gotovo niti jedan dan 2019. godine ne prođe bez medalje. Naime, osvojili su čak 412 medalja i to 187 zlatnih, 130 srebrnih i 95 brončanih”, naglasio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.
 

Pisane vijesti