Justin Tipuric posjetio Središnji državni ured za šport

Slika /webslike/Justin Tipurić posjetio SDUŠ.jpg

Zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija danas je primio jednog od najboljih ragbijaša svijeta, kapetana Walesa hrvatskog porijekla

Jedan od najboljih ragbijaša svijeta Justin Tipurić danas je posjetio Središnji državni ured za šport gdje ga je primio zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija. Ovaj igrač hrvatskog porijekla, na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u ragbiju kao kapetan predvodio je reprezentaciju Walesa do četvrtog mjesta, jednog od najvećih uspjeha u ragbiju u povijesti te zemlje.

Justin Tipurić u Zagreb je došao na poziv Britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj, a u jednodnevni posjet Hrvatskoj stigao je u pratnji oca Andrewa.

“Izrazito nam je zadovoljstvo što nam je u goste došao jedan od najboljih ragbijaša svijeta. Sretni smo što niste zaboravili svoje korijene, što ste se odazvali ovom pozivu i nadam se da je ovo samo početak suradnje s Hrvatskom i hrvatskim ragbijem, kojem, siguran sam, možete puno doprinijeti kako bi postao što popularniji. Vjerujem da sa svojim znanjem i iskustvom, svojom neizmjernom voljom i pozitivnom energijom možete puno pomoći kako biste ragbi kao šport što više približili mlađim naraštajima i u Hrvatskoj”, rekao je zamjenik državnog tajnika Šamija.

“Jako rado sam se odazvao ovom pozivu, a ono što me posebno veseli je što u reprezentaciji Walesa više nisam jedini Hrvat, već je odnedavno i mjesto izbornika preuzeo jedan Hrvat, Wayne Pivac. U Walesu su nogomet i ragbi dva najpopularnija športa i samo se izmjenjuju na prvom mjestu, malo je to nogomet, pa onda opet dođe ragbi, pa opet nogomet i tako stalno, ovisno o trenutačnim rezultatima”, otkrio je Tipurić.

“Ragbi je šport koji svakoga može naučiti raznim vrijednostima i odrastajući uz taj šport i mene je naučio mnogima od njih. To je pravi momčadski šport koji razvija zajedništvo i pozitivni duh i mislim da je odličan za svako dijete,” rekao je Tipurić koji je kasnije popodne dio tih vrijednosti prenio i na hrvatske trenutačne i buduće ragbijaše.

U pratnji Justina Tipurića i oca Andrewa bili su i zamjenik veleposlanika Velike Britanije u Hrvatskoj Peter Clements te glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza Većeslav Holjevac.

Na kraju susreta Krešimir Šamija zaželio je Justinu Tipuriću puno sreće u daljnjoj karijeri i životu.

“Vjerujem da je samo ovo prvi korak u ostvarivanju što intenzivnije suradnje te da je ovo tek jedan od vaših mnogih posjeta Hrvatskoj”, zaključio je Šamija.Pisane vijesti