Otvorene prijave za #BeActive utrku građana

Slika /slike/BeActive2019.jpg

Središnji državni ured za šport, i ove godine, peti puta za redom, organizira Europski tjedan sporta, a otvorenje će biti 21. rujna na Europskom trgu u Zagrebu

Zagreb, 28. kolovoza 2019. godine – Kraj rujna, sad već tradicionalno, i ove godine rezerviran je za Europski tjedan sporta u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport. Pod sloganom #BeActive prije pet godina ovaj projekt pokrenula je Europska komisija s ciljem promicanja športa i tjelesne aktivnosti među Europljanima, a otvorenje ovogodišnjeg izdanja održat će se 21. rujna na Europskom trgu u Zagrebu.

Uz brojne druge sadržaje središnje događanje otvorenja bit će #BeActive utrka građana s početkom u 12 sati. Start i cilj će biti na Europskom trgu, a trčat će se ulicama Gornjeg grada, i to u dvije dionice, od pet i deset kilometara.

Naknada za startninu nema, a broj sudionika ograničen je na 500. Za svaku trkačicu i trkača osigurani su prigodni startni paketi dok najuspješnije u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuju vrijedne nagrade.

Za utrku se možete prijaviti na stranici https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1039 , gdje ćete pronaći i više informacija o samom događaju.Pisane vijesti