Potpisan Memorandum o suglasnosti u području športa između Središnjeg državnog ureda za šport i Ministarstva kulture i športa Države Katara

Slika /slike/file-3.jpeg

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske 19. studenoga 2018. godine, zamjenik državne tajnice dr. sc. Krešimir Šamija potpisao je Memorandum o suglasnosti u području športa između Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i športa Države Katara.

Ovim Memorandumom konkretizirat će se suradnja u području športa za sve, športa za osobe s posebnim potrebama, športskoj medicini, borbi protiv dopinga, upravljanju i održavanju športskih građevina, trening kampova te suradnja u svim područjima vezanim za pokret športa i njegov razvoj. Glavni ciljevi Memoranduma prepoznati su kroz poticanje razmjene posjeta športskih izaslanstava, trenera, stručnjaka i specijalista u području športa i tjelesne kulture i njenih srodnih znanosti te putem nadležnih športskih saveza, zatim razmjene pozivnica voditeljima i poticanjem športaša da sudjeluju na natjecanjima i međunarodnim športskim događanjima u objema zemljama te razmjene informacija i stajališta vezanih za šport kao i pitanja vezana za bavljenje tjelesnom aktivnosti te druga pitanja od zajedničkog interesa.

Također, kroz Memorandum se potiče razmjena pozivnica za sudjelovanje na sastancima, konferencijama, predavanjima, seminarima i akademskim forumima koji se održavaju u objema zemljama o temama koje se odnose na područje športa, razmatranje prijedloga za organizaciju športskih natjecanja na temelju interesa športskih saveza kada odluke o sudjelovanju na takvim natjecanjima i financijskim pitanjima donose nadležna tijela te koordinacija stajališta za vrijeme svjetskih događanja i međunarodnih konferencija vezanih za sektor športa. Osim Memoranduma o suglasnosti u području športa potpisan je i Ugovor o kulturnoj suradnji te Sporazum o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i posebnih putovnica.

Potpisani su i memorandumi o suglasnosti između Zagrebačkog i Katarskog sveučilišta, ministarstva obrane dviju zemalja, o suradnji u obrazovanju i znanstvenom istraživanju te o suradnji u području poljoprivrede.Pisane vijesti