Svečano uručeni ugovori o subvenciji školarine za 33 športašice i športaša

  • Slika /webslike/IMG_5342.JPG
  • Slika
  • Slika

Središnji državni ured za šport održao je svečano uručivanje ugovora o subvenciji školovanja vrhunskim športašima koji su to pravo stekli temeljem Natječaja za dodjelu subvencije školarine u svrhu poticanja stjecanja stručnih kvalifikacija vrhunskih športaša za akademsku i školsku godinu 2019./2020.

Ugovore o subvenciji školarine sa Središnjim državnim uredom za šport potpisalo je 33 vrhunskih športaša i to Melani Adamić - Golić, Petra Štruklec, Ivan Krapić, Tihana Bonevska, Gabrijela Skender, Erik Fabian Kaurin, Boris Pavlović, Nenad Žugaj, Julija Božan, Matea Skelin, Luka Obadić, Martina Zubčić Dušak, Paula Jukić, Vanja Vujić, Lea Jugovac, Valentina Gustin, Borna Petanjek, Josip Gruić, Nikolina Horvat, Bruno Kumpez, Ivo Brzica, Marija Vrajić, Lea Bošković, Lea Deak, Tomislav Karaula, Laura Štefanac, Filip Bolčević, Alba Zoe Gržin, Nikolina Stepan, Ivan Huklek, Deni Andrun Razić, Marko Mutak i Tin Fabris. Ukupna vrijednost ugovora je 364.158,07 kuna.

Ovim Natječajem provode se mjere Nacionalnog programa športa 2019.-2026. i to mjera 3.1.2. Poticati školovanje bivših i sadašnjih vrhunskih športaša te mjera 5.3.2. Poticati obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje te zapošljavanje stručnog kadra u športu.

- Na ovaj način Središnji državni ured za šport skrbi o dual-karijeri športaša, ali istovremeno i unapređenju stručnog kadra u sustavu športa u Republici Hrvatskoj. Ovaj Natječaj samo je jedan djelić onoga što provodimo kroz Nacionalni program športa, a povećanjem proračuna za ovu godinu, koji će po prvi puta biti veći od 400 milijuna kuna, omogućit će se provođenje i drugih mjera. Neke od njih su nastavak brige o vrhunskim športašima, pogotovo u olimpijskoj godini koja je pred nama, ali i briga o lokalnom športu gdje smo uz povećana sredstva za športske programe izdvojili projekt Hrvatska pliva za poduku neplivača. Ono što posebno veseli je što je danas pravo na subvencioniranje školarine steklo i više od 50% športašica, čime brinemo i za zastupljenost žena u športu u čemu po svim pokazateljima ne stojimo baš najbolje – rekao je zamjenik državne tajnice Krešimir Šamija.Pisane vijesti