​U Osijeku održana besplatna stručna radionica za Erasmus+: Sport

  • Slika /Arhiva/ErasmusPlus Sport radionica Osijek 3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

SDUŠ u suradnji s HOO je dana 23. siječnja 2019. godine u Osijeku organizirao jednodnevnu besplatnu stručnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaj iz programa Erasmus+: Sport.

Središnji državni ured za šport u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom je dana 23. siječnja 2019. godine u Nastavnoj dvorani Gradski vrt u Osijeku organizirao jednodnevnu besplatnu stručnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaj iz programa Erasmus+: Sport.

Na radionicu se odazvalo oko 30 sudionika Osječko-baranjske županije, Brodsko-posavske županije i Vukovarsko-srijemske županije kojima je predstavljen Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+:Sport za 2019. godinu.

Uvodnu riječ održala je Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport, koja je ukazala na mogućnosti koje program nudi i uspješne projekte iz Hrvatske odobrene prethodnih godina te sudionicima poželjela puno uspjeha u razradi projektilnih ideja.

Pravila programa Erasmus+: Sport predstavila je gđa Alma Papić iz Hrvatskog olimpijskog odbora, a zatim su sudionici imali mogućnost upoznati proceduru i napraviti registraciju na Portalu Europske komisije te upoznati se s dokumentacijom i obrascima potrebnim za prijavu. U drugom dijelu radionice sudionici su u manjim grupama, uz pomoć moderatora, razrađivali ključne elemente projektnih prijedloga u tri različita područja: suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva i neprofitna europska sportska događanja, te su radili na izradi projektnog proračuna.

Iduća radionica i Info dan održat će se početkom veljače u Zagrebu.Pisane vijesti