U Zagrebu održana prva radionica Radnog tijela za izradu Nacrta nacionalnog programa sporta

  • Slika /Arhiva/Media/1207/img_7749.jpg
  • Slika
  • Slika

Radno tijelo za izradu Nacrta Nacionalnog programa sporta danas je u Zagrebu održalo prvu radionicu sa zainteresiranim dionicima sustava športa.

Na radionici, koja se održala u prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba, sudjelovali su predstavnici županijskih športskih zajednica Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, kao i vrhunski športaši Ivano Balić, Stipe Pletikosa, Matej Mamić i Ana Sršen.

„Problemi koji su se iskristalizirali tijekom rasprave ticali su se najviše financiranja, školskog športa, te športske infrastrukture“, rekla je nakon prve radionice Sanda Čorak, predsjednica Radnog tijela za izradu Nacrta nacionalnog programa sporta.

Radionica u Zagrebu bila je prva u nizu planiranih od strane Radnog tijela, a tijekom travnja i svibnja bit će organizirano još šest radionica u županijama Republike Hrvatske. Nakon suradnje i razmatranja prijedloga svih dionika sustava športa Radno tijelo predložit će Nacrt jasnog, provedivog i mjerljivog dokumenta kojim će se definirati mjere razvoja športa i njihovi nosioci.

Nacionalni program sporta donosi Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od osam godina, i njime se utvrđuju ciljevi i zadaće razvoja športa, aktivnosti potrebne za provedbu tih ciljeva i zadaća te određuju nositelji razvoja i mjere kontrole njegove provedbe.Pisane vijesti