Velikim otvorenjem u Zagrebu u Hrvatskoj počinje četvrti Europski tjedan sporta

Slika arhiva/media/1466/jarun2_ma4_39.jpg

Veliko sportsko selo s prezentacijom više od 40 sportova, nutricionistički savjeti, zdravstvene preporuke, a sve „začinjeno“ sa sportskim savjetom svjetskih, europskih i olimpijskih prvaka obilježit će otvorenje ovogodišnjeg, četvrtog po redu, Europskog tjedna sporta.

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport već tradicionalno na zagrebačkom Jarunu uz moto #BeActive u subotu u 12 sati bit će otvoren Europski tjedan sporta s glavnim ciljem – potaknuti građane na tjelesnu aktivnost.

Naime, prema podacima Eurobarometra Hrvatska se nalazi u crvenoj zoni sa čak 56% građana koji se ne bave nikakvom tjelesnom aktivnošću, a istraživanje Središnjeg državnog ureda za šport pokazalo je još lošiju statistiku, pa je ta brojka na čak 62%. Zato će se i ove godine, od 22. do 30. rujna, održati niz programa i događanja kojima se želi motivirati građane i osvijestiti ih o tome koliko je bavljenje tjelesnom aktivnošću važno zbog očuvanja i poboljšanja njihovog zdravlja.

Na otvaranju na Jarunu od 11 sati na središnjoj livadi između ulaza Hrgovići i Hrvatskog Sokola tako će građani moći isprobati sportove poput odbojke, kuglanja, veslanja, mačevanja, plesa, ragbija, stolnog tenisa, raznih borilačkih vještina i raznih oblika vježbanja vođenih licenciranim trenerima te odabrati ono što njemu najbolje odgovara. U odabiru će im pomagati i svjetski prvak Mihovil Fantela, olimpijski viceprvak Damir Martin, rukometaši PPD Zagreba kao i gluhi zlatni rukometaši i još mnogi drugi vrhunski sportaši.

„Želimo pokazati koliko je malo potrebno kako bi se pokrenuli i kako nam to malo može puno pomoći u očuvanju našeg zdravlja i općenito poboljšanju kvalitete života“, rekla je državna tajnica za sport Janica Kostelić pozivajući sve građane da u subotu dođu na Jarun.

Europski tjedan sporta želi ukazati na mnoge probleme, pa tako tijekom Tjedna postoje posebni fokus dani posvećeni vježbanju na radnom mjestu te vježbanju u školama, a veliki broj fitness centara i klubova diljem Hrvatske će od 22. do 30. rujna otvoriti svoja vrata građanima.

„U ovom tjednu želimo motivirati sve građane da se počnu baviti tjelesnom aktivnošću i da tako nastave tijekom cijele godine“, poručila je voditeljica projekta Marija Crnković.

Ove godine kao novitet u sklopu Europskog tjedna sporta održat će se #BeActive Night kojom se želi pokazati kako vježbanje može biti itekako zabavno. Naime, u sjajnom ambijentu pulske Arene 29. rujna od 20 sati bit će organizirano noćno vježbanje koje će biti upotpunjeno atraktivnim plesnim točkama. A vježbati pod zvijezdama neće samo Pula već će se priključiti i drugi gradovi poput Osijeka, Splita, Zagreba, Rijeke…

Dodatne informacije i prijavu za #BeActive Night u Puli, kao i popis fitness centara i klubova koji će od 22. do 30. rujna otvoriti svoja vrata građanima možete pronaći na internetskim stranicama Europskog tjedna sporta (http://www.europski-tjedan-sporta.hr/).Pisane vijesti