Zamjenik državne tajnice Šamija na 5. svjetskoj konferenciji o dopingu u športu

  • Slika /slike/katw.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dionici Svjetske antidopinške agencije (WADA) tijekom Konferencije javno su komentirali predložene izmjene World Anti-Doping Codea, a potom su iste odobrene od Izvršnog i Upravljačkog odbora WADA-e.

Zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija od 5. do 7. studenoga sudjelovao je na 5. svjetskoj konferenciji o dopingu u športu koja se održala u poljskim Katowicama.

Fokus Konferencije bio je na zaključcima revizije World Anti-Doping Codea, procesa koji je započeo 2017. godine, a u koji je također bila uključena i revizija osam Međunarodnih standarda (IS for Code Compliance by Signatories, IS for Education, IS for Laboratories, IS for the Prohibited List, IS for the Protection of Privacy and Personal Informations, IS for Results Managament, IS for Testing and Investigations, IS for Therapeutic Use Exemptions).

Dionici Svjetske antidopinške agencije (WADA) tijekom Konferencije javno su komentirali predložene izmjene revidirane dokumentacije, a potom su iste odobrene od Izvršnog i Upravljačkog odbora WADA-e. Predložene izmjene na snagu stupaju 1. siječnja 2021. godine.

Nakon velikog broja rasprava i debata visoke razine o globalnom anti-doping programu, posljednjeg dana Konferencije u Katowicama donesena je Deklaracija s najvažnijim porukama svim dionicima koji djeluju u sustavu športa i borbi protiv dopinga.

Deklaraciju možete pronaći na sljedećoj poveznici.Pisane vijesti