Zamjenik državne tajnice Šamija primio izaslanstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim športovima

  • Slika /slike/galerija/Izaslanstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim športovima (2).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ponosni smo što je Hrvatska domaćin još jednog velikog natjecanja i što nam Europska sveučilišna sportska asocijacija iz godine u godinu pokazuje povjerenje za organizaciju velikih športskih studentskih natjecanja”, rekao je Šamija

Zamjenik državne tajnice dr.sc. Krešimir Šamija primio je danas izaslanstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim športovima predvođeno predsjednikom Europske sveučilišne sportske asocijacije Adamom Roczekom.

“Ponosni smo što je Hrvatska domaćin još jednog velikog natjecanja i što nam Europska sveučilišna sportska asocijacija iz godine u godinu pokazuje povjerenje za organizaciju velikih športskih studentskih natjecanja”, rekao je zamjenik Šamija podsjetivši na već mnoga studentska natjecanja održana u Hrvatskoj, od Univerzijade 1987. godine do Europskih sveučilišnih igara 2016. godine.

Uz Adama Roczeka u delegaciji su bili Antonio Espinoza, predsjednik Svjetske karate federacije, Roy Baker, predsjednik Svjetske kickboxing organizacije, Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, dr.sc. Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza i potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora, Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza te suradnici na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim športovima.

“Sretni smo što smo ponovno u Hrvatskoj i bez imalo pretjerivanja mogu reći kako Hrvatska mnogim zemljama može poslužiti kao primjer po organizaciji studentskog športa. Jako smo zadovoljni suradnjom, zadovoljni smo što još jedno natjecanje održavamo ovdje i siguran sam da ćemo i u budućnosti nastaviti ovu suradnju na jako visokom nivou”, istaknuo je Roczek.

Europske sveučilišne igre u borilačkim športovima održavaju se u Zagrebu od 1. do 3. kolovoza i to po prvi puta u ovom formatu u kojem su na jednom događaju spojena natjecanja u četiri borilačka športa – karate, taekwondo, judo i kickboxing.

“Mislim da je ovaj format natjecanja jako dobar i da će pridonijeti dodatnoj promociji borilačkih športova i novu atraktivnost”, zaključio je Šamija.Pisane vijesti