Visoke ocjene nizozemskog i njemačkog auto kluba Valamarovim kampovima

Slika /arhiva/valamar_logo.jpg

Pet hrvatskih kampova, kojima upravlja tvrtka "Valamar hoteli i ljetovališta", nizozemski je auto klub ANWB u svom kamping vodiču za 2008. svrstao među najbolje u Hrvatskoj, dok su se šest Valamarovih kampova u kamping vodiču njemačkog auto kluba ADAC-a za ovu godinu našli među 30 najboljih u Hrvatskoj.

O tome su danas izvijestili iz Valamara, napominjući da su kamping vodiči navedenih auto klubova najznačajniji za odabir kamp odredišta među kampistima u te dvije zemlje (Nizozemska i Njemačka).

Nizozemcima su tako, po ocjenama njihovog auto kluba, za ovu godinu najbolji kampovi u Hrvatskoj porečki Lanterna i Solaris, Orsera iz Vrsara te naturistički kampovi Politin iz Krka i porečki kamp Istra.

Ti su kampovi od nizozemskog ANWB-a dobili visoke ocjene za sveopću kvalitetu, uključujući lokaciju, sanitarije, opskrbljenost, uređenost, animaciju, sportske aktivnosti i drugo.

Naturistički kamp Solaris iz Poreča za ovu je godinu dobio i priznanje njemačkog auto kluba ADAC-a tzv. žutu ploču, za postignut sanitarni standard (od najmanje četiri zvjezdice) te za uređenje smještajnih jedinica (od najmanje tri zvjezdice).

Iz Valamara dodaju i da se u njihovoj grupaciji nalazi ukupno devet kampova (šest u Istri, dva u Krku i jedan u Dubrovniku), u koje je 2006. uloženo 21 milijun kuna, a u 2007. gotovo dvostruko više, odnosno oko 40 milijuna kuna.

Prema podacima Kamping udruženja Hrvatske (KUH) prošle je godine u Hrvatskoj bilo 220 kampova, 7 kampirališta i 278 manjih kampova u domaćinstvima, odnosno ukupno 513 objekata za kampiranje, s ukupnim kapacitetom za smještaj 224.515 turista.

Najviše je po njihovim podacima prošle godine u Hrvatskoj bilo kampista iz Njemačke, Slovenije, Nizozemske, Italije i Austrije.
(informacije:Hina, slika:www.valamar.com)



Pisane vijesti