HTZ podupire opatijske turističke projekte

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) podupire opatijske turističke projekte, među kojima projekt prvog Hrvatskog muzeja turizma i izgradnju nove multifunkcionalne dvorane, izjavili su danas na konferenciji za novinare nakon radnog sastanka direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić i opatijski gradonačelnik Amir Muzur.

Prvi Hrvatski muzej turizma bit će otvoren ove jeseni u opatijskoj vili Angiolini, a prvi će put biti predstavljen na proglašenju dobitnika turističkih priznanja - plavih i zelenih cvjetova HTZ-a u listopadu u Cavtatu.

Gradonačelnik Muzur kazao je da se na sastanku razgovaralo o nužnosti izgradnje nove dvorane za koncerte, kongrese i druga događanja, kao i o projektu Hrvatskog muzeja turizma. Podsjetio je kako je Vlada prošloga tjedna donijela uredbu o osnivanju tog muzeja, čiji će osnivači u jednakom omjeru biti Vlada i Grad Opatija.

Bulić je na novinarsko pitanje o turističkom zaostajanju Kvarnera i Istre u odnosu na Dalmaciju odgovorio da "glavni igrači hotelijerskog gospodarstva u Primorsko-goranskoj županiji voze u drugoj, nekad u trećoj brzini". U tom je smislu naveo stanje "Haludova" u Malinskoj i "Jadrana" u Crikvenici i, kako je rekao, dobro, ali ne najbolje stanje tvrtaka "Jadranka" na Lošinju i "Imperijal" na Rabu. "Naša je procjena da se to događa zato jer na tom području nisu slijedili optimalni investicijski ciklusi u hotelijerstvu", kazao je.

Bulić je najavio i da će se hrvatski turizam sljedeće godine predstaviti na oko 80 turističkih sajmova u Europi, da će se poslovne radionice održavati na Jadranu umjesto u inozemstvu te da će sljedeće godine biti otvoren novi hrvatski turistički ured u Japanu. (Hina)



Pisane vijesti