Zajedno u športu, zajedno u životu: Rukomet svima

  • Slika /slike/Rukomet svima.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Velikoj Gorici predstavljen je projekt Rukomet svima koji provodi HRK Gorica, jedan od potpisnika ugovora za projekte financirane iz ESF temeljem Javnog poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”.

Projekt „Rukomet svima“, rukomet za djecu i mlade, namijenjen je djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti na području Velike Gorice. Radi se o djeci i mladima s nezaposlenim roditeljima, djeci čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, djeci iz jednoroditeljskih obitelji ili djeci iz obitelji s troje i više djece te nezaposlenim mladima i studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. Kroz ovaj projekt dobila se prilika uključiti navedene skupine u rukomet bez obzira na socijalni status te im pružiti zadovoljstvo bavljenja športom.

U suradnji s partnerom projekta, Ženskim rukometnim klubom Udarnik, organizirat će se i dva mješovita rukometna turnira. Očekuje se da će aktivnosti HRK Gorica i ŽRK Udarnik pomoći podizanju svijesti o važnosti uključivanja u zajednicu kroz šport bez obzira na socio-ekonomski status i promovirati jednake mogućnosti za sve, te pomoći suzbijanju bilo kojeg oblika diskriminacije. Također, u sklopu projekta omogućit će se dodatna edukacija trenera ta rad s ciljanim skupinama djece i mladih.

Projekt je predstavio Hrvoje Pekera, tajnik kluba i voditelj projekta, a okupljene su pozdravili Neven Karas, predsjednik Hrvatskog rukometnog kluba Gorica, Tomislav Lukić, izaslanik predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza i voditelj mlađih dobnih skupina za muškarce, Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju, razvoj, obitelj, djecu i mlade iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb i Dražen Barišić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Velike Gorice te Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove u Središnjem državnom uredu za šport.

Hrvatskom rukometnom klubu Gorica i njihovom partneru, ŽRK Udarnik, želimo puno sreće u nastavku rada. Nadamo se kako će HNK Gorica nastaviti pokretati hvalevrijedne inicijative poput ove.Pisane vijesti